“Inhoud én proces”

Publicaties

Anja van Servellen heeft meerdere publicaties op haar naam staan. De meest recente publicatie is een integratie van al haar eerdere publicaties rond macht en onmacht en is uitgebracht onder de titel:

'Iedereen eigen baas'

Eigen Baas zijn, zowel thuis als op het werk, dat wil iedereen wel. Maar hoe bepaal je je eigen keuzen en accepteer je dan de consequenties? Hoe ga je om met eigen kracht of onmacht? Wil je jezelf veranderen of je omgeving? En durf je dat proces aan? Kun je eigenlijk wel jezelf worden in een wereld vol regels, structuren en blauwdrukken?

In dit boek laat Anja van Servellen zien hoe je leiding kunt geven aan jezelf en aan anderen. Zij beschrijft, op de haar bekende heldere wijze, de gaven en de opgaven van de macht. En hoe je van macht naar kracht komt.

 

Iedereen eigen baas - Anja van Servellen

Reed Business Information
ISBN 9059013263

'Trainen op Topniveau; succesvolle trainers als rolmodel'

In dit boek worden negen excellente trainers, waaronder Mariet en Anja, in hun trainingswerk gevolgd door Anneke Dekkers. Anneke onderzoekt, door middel van 'modelleren', wat de geheimen van succesvolle mensen zijn.

 

Trainen op Topniveau - Anneke Dekkers (met bijdrage van Servest)
Pearson Education
ISBN 9043010383

'Werken met Verschil'

In 2008 leverde Anja van Servellen over man-vrouwverschillen een bijdrage aan de bundel Werken met Verschil onder redactie van Daan Limburg.

Dit boek laat zien waarom mensen zoveel moeite hebben met het omgaan met verschillen, geeft inzicht in de waarde die verschillen kunnen hebben en geeft handvatten hoe u daar beter mee om kunt gaan. Dat organisaties en bedrijven een afspiegeling moeten vormen van de maatschappij, daar is iedereen het over eens. Dat betekent dat organisaties steeds diverser worden. Niet alleen qua etnische achtergrond, maar ook wat betreft de verhouding man/vrouw, jong/oud en hoog en laag opgeleid. De verschillen tussen mensen veroorzaken nogal eens botsingen op de werkvloer.

 

Werken met verschil - Daan Limburg & Ilse Engwirda (met bijdrage van Anja van Servellen)
Pearson Education
ISBN: 9789043014847


Lees ook

Achtergrond foto