“Inhoud én proces”

Geschiedenis Servest

Het begon met trainingen rondom macht en procesbegeleiding voor de staf van SBI training & advies. Die samenwerking liep zo goed dat Anja in 1992 Mariet vroeg om samen met haar deze thema's te verzorgen voor de management-leergang voor high potentials van de KLM. Deze "MLK" is uiteindelijk 16 jaar verzorgd, daar konden zij hun hart kwijt in het trainen van mensen in leiding geven aan zichzelf en anderen. Leidinggeven als een dienend beroep, gericht op welzijn van het bedrijf en de mensen, dat was steeds de focus.

 

Er volgden team - en management development trajecten in uiteenlopende organisaties binnen bedrijfsleven, onderwijs en gezondheidszorg en overheid: Air France/ KLM, Compaan/Middin, Connexxion, Baudartius college, 's Heeren Loo, Johnson Controls, Bierman Advocaten, VBK en verschillende overheidsinstellingen. 

Macht en hanteren van weerstand is een thema waarmee Servest jarenlang modules gaf voor de postdoctorale opleiding aan Windesheim ed de leergang voor vrouwelijk leiderschap van de Baak.

Velen volgden intensieve coachings- en therapie trajecten. Vaak in combinatie met de '3 x S' leergang en workshops, gericht op het versterken van de persoonlijke autonomie en leiderschap met thema's als positie innemen, zichtbaar zijn, omgaan met stagnatie en samenwerken.

 

Servest werkt op het kruispunt van persoonlijke thema's, samenwerking met collega's en resultaatgericht werken in het bedrijf. Vanuit kennis van organisaties en de systeemdynamiek.

 

November 2013 is Anja van servellen met pensioen gegaan en heeft Mariet van Hoogevest het bedrijf voortgezet. Waar nodig werkt zij samen met vakgenoten uit het netwerk.

In 2020 richt zij zich met name op individuele persoonlijkheidsontwikkeling en geeft zij nog een enkele keer een workshop.

In het voorjaar van 2024 besluit zij dat het werk voltooid is en sluit zij Servest op 1 mei 2024.


Afbeelding

In september 2018 vierde Mariet op de Inspiratieboot in Amersfoort haar 25-jarig zelfstandig ondernemerschap met een voorstelling van Theater Draad over: "de kracht van het verhaal".

 

Er werden verhalen verteld over verschillende leerervaringen. De acteurs zochten naar wat er onder het verhaal zit en gaven dat terug. het mooie is dat in het individuele verhaal het universele menselijke verhaal schuilt, dat waar we ons ten diepste in kunnen herkennen.

 


Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto

Lees ook

Achtergrond foto