“Inhoud én proces”

Geschiedenis Servest

Het begon met trainingen rondom macht en procesbegeleiding voor de staf van SBI training & advies. Die samenwerking liep zo goed dat Anja in 1992 Mariet vroeg om samen met haar deze thema's te verzorgen voor de management-leergang voor high potentials van de KLM. Deze "MLK" is uiteindelijk 16 jaar verzorgd, daar konden zij hun hart kwijt in het trainen van mensen in leiding geven aan zichzelf en anderen. Leidinggeven als een dienend beroep, gericht op welzijn van het bedrijf en de mensen, dat was steeds de focus.

 

Er volgden team - en management development trajecten in uiteenlopende organisaties binnen bedrijfsleven, onderwijs en gezondheidszorg en overheid: Air France/ KLM, Compaan/Middin, Connexxion, Baudartius college, 's Heeren Loo, Johnson Controls, Bierman Advocaten, VBK en verschillende overheidsinstellingen. 

Macht en hanteren van weerstand is een thema waarmee Servest jarenlang modules gaf voor de postdoctorale opleiding aan Windesheim. Ieder jaar worden modules verzorgd in de leergang voor vrouwelijk leiderschap aan de Baak.

Velen volgden intensieve coachings- en therapie trajecten. Vaak in combinatie met de '3 x S' leergang en workshops, gericht op het versterken van de persoonlijke autonomie en leiderschap met thema's als positie innemen, zichtbaar zijn, omgaan met stagnatie en samenwerken.

 

Servest werkt op het kruispunt van persoonlijke thema's, samenwerking met collega's en resultaatgericht werken in het bedrijf. Vanuit kennis van organisaties en de systeemdynamiek.

 

November 2013 is Anja van servellen met pensioen gegaan en zet Mariet van Hoogevest het bedrijf voort. Waar nodig werkt zij samen met vakgenoten uit het netwerk.

 

Bij het afscheid met de workshop Vitaliteit verwoordt Mariet in een gedicht de Servest-visie, dat waar Anja en Mariet het altijd over eens waren. Lees meer onder de foto ..........


Afbeelding

Lees ook

Achtergrond foto